14-12-2016

Zo, zo, dat was een dynamische maand! Vandaag 1 maand geleden zat ik bij de KVK om me in te laten schrijven als bedrijf. In deze maand is er van alles gebeurd. Maar uiteraard waren de voorbereidingen wel langer. Graag praten we je even bij.

Vertel… Waar is het begonnen?
Nadat ik de deur dicht had gedaan in Leeuwarden bij de KVK, is alles in een sneltreinvaart gegaan. Klanten konden tevreden worden gesteld. Nieuwe contacten konden worden gelegd, afspraken zijn gemaakt en last but not least mooie overeenkomsten zijn aangegaan.
Inmiddels zijn we in het bezit van een mooi en vakkundig logo die is gemaakt door een designer waarbij we in overleg ook de laatste puntjes op de ï zetten voor de website. Als alles volgens planning verloopt, gaat deze begin volgende week de lucht in. Wel is en blijft de filosofie van ons om een mooie website neer te zetten dan een termijn na te streven voor een site die niet af is, dus er is nog wat speling.

Je had het over contacten, welke zijn er bijvoorbeeld gelegd? 
We hebben al vele mooie klanten en geïnteresseerden mogen verwelkomen bij Conversie Freaks. Zo was de gemiddelde score van afgelopen twee weken al vier nieuwe klanten per week. Wat ons betreft een score die we nooit zouden durven dromen en we zijn daarom ook heel blij dat we mooie dingen mogen maken voor deze nieuwe partijen.
Niet minder belangrijk ga ik een fantastische samenwerking aan met ACF Bentveld uit Emmeloord. ACF verzorgt werkelijk voor alle ICT-oplossingen die je maar kan bedenken. Dit van systeembeheer, tot web-oplossingen tot clouddiensten tot hard- en software. Dit houdt in dat er elke week al vele uren zullen worden ingevuld en misschien wel zou moeten worden gekeken naar uitbreiding en andere samenwerkingen. Het liefste wat we doen is natuurlijk om mooie dingen te maken voor anderen.

Wat is er verder nog gebeurd?
Een week nadat Conversie Freaks officieel bestond, heb ik mijn bachelor of commerce behaald aan de NHL Hogeschool. Mijn eindscriptie ging, hoe toepasselijk, over social media dat is uitgewerkt voor inmiddels een intensieve partner van ons.

Welke projecten lopen er momenteel?
Poeh, van alles. Zo zijn we voor een bedrijf bezig om de complete website te voorzien van een redesign met de laatste ontwikkelingen voor het verhogen van de conversie, organiseren we de invulling voor een beurs van onze partner, is er een webshop opgeleverd, een nieuwe site en er lopen vele Facebookcampagnes.
Deze campagnes blijven we doorlopend optimaliseren om maximaal rendement te halen voor onze klanten. Zo gaat er een bedrijf van gemiddeld 5 bestellingen per week naar minimaal 5 bestellingen per dag.

Hou je nog wel vrije tijd over?
Helaas is de vrije tijd op dit moment wel schaars. Aan de ene kant kost het veel energie door tot ’s avonds laat bezig te zijn, maar aan de andere kant geeft het resultaat en de blije gezichten ook super veel voldoening. Dit is een drijfveer die zeker geldt. Andere hobby’s staan momenteel op een lager pitje, maar dit is absoluut geen straf.

Wat grijpt je het meeste aan van de afgelopen periode?
Op een woensdagavond werd ik gebeld of ik even iemand wilde helpen met het opzetten van een gefundeerde strategie terwijl er nagenoeg geen budget voor handen is. De persoon in kwestie is uit een moeilijke periode gekomen en wil zich nu volledig richten op zijn passie… fotograferen. Tijdens de sparsessie is er veel aan bod gekomen maar naarmate we bij de essentie kwamen, hoe mooier we het beiden vonden en hoe meer we gingen excelleren. Hij kreeg er duidelijk meer zin in en begon de volgende dag gelijk met de aangedragen adviezen. Zoiets vind ik nou echt mooi om te zien en wanneer het kan, draag ik daar graag mijn steentje aan bij.
Ook heb ik helaas een ander bedrijf moeten teleurstellen die me graag wilde hebben. Helaas zitten er maar 24 uur in een dag. Het was een moeilijke beslissing.

Wat staat er komende maand op het programma?
Uiteraard blijven we bezig om mooie dingen te doen. We helpen klanten volop en hopen aan het einde van de maand weer de nodige zaken op te leveren. Daarnaast staat er ook nog een mooie eerste Facebook workshop op het programma. Vanaf 2-1-2017 ben ik voor 32 uur bij ACF Bentveld te vinden en daar gaan we ook hele mooie dingen maken. Ook daar zijn inmiddels de eerste uren ingevuld. Ik heb er zin in! Laat 2017 maar komen.

Conversie Freaks wenst je fijne feestdagen met een knallend uiteinde en een nog succesvoller 2017!
All the best – Geert Jan